STENO TERRAZZO – fogfritt stengolv

Ett fogritt golv från Steno Terrazzo kan läggas på alla ytor där man vill ha ett vackert och slitstarkt golv och där man prioriterar låga underhållskostnader. Golvet kan installeras med stegljudsdämping, som ger ett tyskare golv – perfekt för trappor. Skapa en unik miljö i din fastighet med ett golv från Steno Terrazzo.

Vill man bryta golvytan visuellt så kan vi blanda ex. marmor eller annat stenmaterial med färgat bindemedel. För ett glittrande utseende kan vi blanda i glas, pärlemor eller krossat spegelglas. Du kan på så vis skapa just ditt unika golv, utan begränsningar. Ett Terrazzogolv får vackra fogfria ytor med de uttryck, motiv och mönster man önskar. det kan vara en högblank eller matt yta, med eller utan profiler eller färgade linjer.

I kombination med marmor använder vi härdplastbindemedel, med samma utseende som traditionell cementterrazzo, men med många fördelar: det ger ett större färgval, bättre kemikaliebeständighet, mindre tjocklek och vikt samt minimal risk för sprickbildning.

Kort beskrivning (du hittar mer info i våra produktblad)

Steno EP är en slipad, fogfri, estetisk Terrazzobeläggning. Golvsystemet är uppbyggt med hjälp av färgad fillersten/glas och en pigmenterad härdplast som bindemedel. Beläggningen appliceras på ny eller befintlig betong och är helt tät. Efter förarbeten, beroende på underlaget, appliceras ett tunt vidhäftningsskikt (primer). Därefter läggs Steno EP och utseendet styrs av den graderade fillerstenen.

Kontakta oss på RA Golv som har en lång erfarenhet att leverera lösningar med hög kvalitet. Välkommen!

Galleri
Produktinfo
Broschyr

NYHET!

decibel, soundeal, terrazzo

STENO TERRAZZO nu också som akustikgolv

I samarbete med Aprobo i Sverige har Hesselberg Bygg utvecklat Steno Terrazzo med akustikdämpning. Steno Terrazzo kan installeras direkt på en bestämd akustikmatta och når då en stegljudsförbättring på 19dB. För att uppnå ännu bättre ljuddämpning kan man välja en mjukare matta i kombination med ett flytspackel. Alla fördelarna med Steno Terrazzo systemet inklusive låg bygghöjd i renoveringsprojekt kan därmed erbjudas i kombination med ljuddämpning.