Golv för livsmedelsindustrin

När man ska anlägga ett golv i en industri som tillverkar livsmedel så finns många stränga krav för hygien. Kraven kan variera beroende på vilken typ av typ av livsmedel som hanteras, ex. i bagerier och fiskförädling. Industrigolven bör tåla hög belastning och ska vara hygieniska och lättstädade.

Inom livsmedelsindustrin finns extra belastningar som golvet måste klara. Det kan handla om termiska- och kemiska påfrestningar (kalla och varma miljöer blandat med kemiska vätskor). Vi på Ra Golv tar, gemensamt med våra kunder, fram den lösning som passar bäst för den aktuella livsmedelstillverkningen. Det är extra viktigt att tänka på just dessa belastningar när valet av golv görs.

Förutom att följa regelverk så bör golvet också leva upp till andra krav. Det ska skapa en säker och trevlig arbetsmiljö för de anställda. I våta zoner gjuter vi exempelvis in halkskydd. Golvet ska vara enkelt att hålla rent och ha en lättstädad yta.

Alla våra livsmedelsgolv är:

  • Fogfria
  • Stegsäkra
  • Livmedelsgodkända
  • Slitstarka
  • Estetiska
  • Vätsketäta
  • Kemikaliebeständiga
  • Värmebeständiga
  • Samt har god vidhäftning och hög mekanisk hållfasthet

Vi har golvet för alla branscher inom livsmedelsindustrin, ex.:

  • Bryggeri
  • Charkuteri
  • Fiskindustri
  • Mejeri,
  • Slakteri
  • Osv


Kontakta oss på RA Golv när du söker en tålig beläggning för ditt Livsmedelsgolv. Vi har lång erfarenhet av att leverera lösningar med hög kvalitet. Välkommen!

 

Golvsystem för livsmedelsindustrin: