Nyheter & Kundprojekt

SPACE – Sergels torg, Stockholm

Space_utvald_bild_webSpace_utvald_bild_web
Space44_webSpace44_web
Space13_webSpace13_web
Space12_webSpace12_web

Space beskrivs som en fysisk mötesplats för den digitala generationen och ligger mitt i hjärtat av Stockholm. Sedan öppning tar gaming, content creation, musik och digitalt know-how en given plats i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg, på 7 500 kvm.  
RA Golv och systerbolaget Herrljunga Terrazzo har stått för installationen av platsgjutna terrazzogolv och specialtillverkade inredningslösningar i terrazzo.

Aluminiumdetaljer, LED-belysning och Terrazzo

I Space huvudentré sipprar det färgglada ljuset från LED-taket ner över de rå betongväggarna och reflekteras svagt i det polerade terazzogolvet. De hårda materialen mjukas upp av ett stort lysande pixelhjärta, likt en symbol om att här är alla välkomna. Strax bakom receptionen leder en glänsande aluminumtrappa ner till cafét som knyter ihop det enorma gamingcentret och Space Arena, där e-sportsmästare gör upp i turneringar inför stor publik. 

Cafét blir den naturliga knytpunkten och här kan besökarna beställa dricka, snacks eller enklare måltider. Runt hela cafédelen löper en specialtillverkad bänkskiva i terrazzo, i kulören HT SALVATORE. Dess mjuka utformning matchar snyggt med de runda soffgrupperna placerade precis intill. 

Platsgjutna trappor med integrerad belysning och läktare i terrazzo

I Space gamingcenter finns hela 400 st fullutrustade stationer med speldatorer, vilket innebär lika många gamingstolar som rullas fram och tillbaka. Denna åverkan är ingen match för det hårda och hållbara terrazzogolvet. 

Runt om lokalen hittas spännande inredningsdetaljer. Exempelvis en trevlig terrazzoläktare i tre våningar, med samma grå kulör som det platsgjutna golvet. Med sittdynor ovan på blir det en perfekt plats för besökare att sätta sig ned för en stunds vila eller samla en liten publik för ett mindre seminarium. I spelcentrets dunkla ljus löper diskreta ledlampor längs med golvsocklarna. Dessa matchas läckert med stegmarkeringar som finns i de platsgjutna trapporna, med integrerad LED-belysning. 

Sveriges största Arena för e-sport

Space Arena är Sveriges största arena för e-sportsturneringar, men är också ämnad för andra typer av evenemang. Från läktaren, med 550 stycken sittplatser, kan åskådarna följa e-sportstävlingar via en mäktig LED-skräm, hela 20 meter lång, som löper längs med hela scenen. Inredningen i lokalen går i mörka toner och likaså golvet i kulören HT BILLY. De höga golvsocklarna möter snyggt den svarta ribbade väggpanelen och på motsatt sida är barbord monterade på ett upphöjd etage i terrazzo. Även här är finns en integrerad belysning som diskret guidar vägen för besökarna, utan att störa vad som pågår på den stora scenen. 

Projekt fakta

Installationstid: 2020-2021
Golvtyper: Platsgjuten terrazzo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Om oss

RA Golv AB startade 1967 i Halmstad och är idag en ledande entreprenör för fogfria beläggningar. Inriktning är att installera och underhålla kundanpassade lösningar byggt på noggrann behovsanalys av bruks- och funktionsegenskapskrav.

Senaste inläggen

Följ oss

Behöver du hjälp att hitta rätt golvtyp?

Våra erfarna säljare hjälper dig att ta fram en lösning efter ditt behov.

Ring oss

Halmstad: 035-16 11 80
Stockholm: 08-500 23 131
Göteborg: 031-51 37 50
Malmö: 040-21 17 60

Denna webbplats använder cookies. Läs mer här.